Chia pudding med kokosmelk kefirKjenner du det lille næringsrikt vidunderet som heter Chia?

Chiafrø hører til mynte familien (Lamiaceae). Amerikanske indianere og aztekerne var visst blant de første til å dyrke og spise chiafrø, og Aztekerne brukte de også for å helbrede. Chia sies å være gunstig for å redusere betennelser, hjelpe med skjoldbrusksykdommer, hypoglykemi, diabetes, IBS, cøliaki og til og med halsbrann. WOW!

For å nyttigjøre chias mange ernæringsmessige fordelene er det best å spise frøene rå (knuste eller hele).

30g chiafrø gir:
I motsetning til mange andre frøtyper blir ikke chiafrø harsk og kan trygt oppbevares ved romtemperatur i en lufttett beholder i opptil flere år. Det finnes også ingen kjente allergier mot chiafrø!


Det er sjeldent jeg bytter ut frokost smoothien for noe annet, men det geniale med denne type puddingen er at du kan fort slenge den sammen på kvelden, sette den i kjøleskapet og den står klar til å spises på morgenkvisten. Når chiafrø blandes med væske dannes det en tjukk gele rundt frøene som gir en deilig puddingaktig konsistens (denne geleen er dessuten lindrende på slimhinnen gjennom hele fordøyelseskanalen). Chia pudding kan i grunn baseres på alle slags melk; helmelk, vanlig kefir, yoghurt, nøttemelk, rismelk, osv. Deilig er den laget med nøttemelk, men jeg synes denne puddingen er helt himmelsk basert på kokosmelk kefir - ekte kosemat!

Kokosmelk kefir lages på akkurat samme måte som kefir basert på fersk melk - jeg liker den best etter ca 2 døgn med syrning men det er jo en smaksak. (Husk på at disse kefirkornene må tilbake i kumelk av og til for det er den melka de lever på).

Chiafrø kan også blandes i din favoritt smoothie eller drysses over yoghurt eller grøt. I tillegg er chia en utmerket eggerstatning som kan brukes i f.eks. cookies og muffins (1 egg = 1 ss finmalte chiafrø pisket sammen med 3 ss vann).

Chia pudding med kokosmelk kefir


2,5 dl kokosmelk kefir
1 ss chiafrø
1 ss kokosflak
en splæsj nøttemelk

Bland alt sammen i en bolle og sett i kjøleskapet i flere timer eller natten over. Søtes etter ønske og toppes med f.eks. bær, nøtter & frø og litt ekstra kokos, og nytes med et smil :)Etiketter: , , ,