Fiskeburgere med quinoa



Original oppskriften for disse burgere kommer fra Ali som som skriver en av mine favoritt matblogger Whole Life Nutriton Kitchen. På denne bloggen finner du oppskrifter for ekte allergi- og barnevennlig  mat samt masse gode tips om helse og ernæring  - check it out!

Hennes versjon av disse fiskeburgere er både eggefri og laget med vill laks. Det er imidlertid sjeldent jeg får tak i vill laks (oppdrettet laks er helt uaktuelt i mitt kjøkken) og jeg har derfor laget disse burgere med både torsk og sei med veldig gode resultater. Her tipset Gry om en billig villfanget sei som funker sikkert fint i denne oppskriften. Jeg tilsetter egg både for ekstra næring og fordi jeg synes de holder seg bedre sammen. Har du eggeallergi så er det bare å droppe det - burgere smaker like gode uten! 

Fiskeburgere er veldig enkelt å lage og meget populare hos oss. Vi har sjeldent noen til overs og hver gang jeg lager disse tenker jeg at jeg skulle ha laget dobbelt så mange. De er meget godt egnet til frysing (både rå og ferdig stekt) og kan varmes opp i en fei. Som Ali sier er det også mange andre smaksmuligheter...dill, persille, chili, osv. Bare prøv deg litt frem!



Fiskeburgere med quinoa


3-4 vårløk eller 1 purreløk
en stor neve frisk koriander
1-2 ts revet økologisk sitronskall
1 ts Herbamare eller havsalt
sort pepper
1 økologisk egg
500-700 g fisk 
2,5 dl kokt quinoa

Ha vårløk, koriander, sitronskall, Herbamare og pepper i en kjøkkenmaskin og kjør til alt blir ganske finhakket.


Tilsett fisk, egg og quinoa og kjør til du får ønsket konsistens



Fukt hendene med litt vann og form til burgere (tror jeg får ca 6 stk fra denne oppskriften).

Varm litt smør eller kokosolje en jernpanne. Stek fiskeburgere i ca 5 minutter på hver side til de er gjennomstekte og litt gyldne. Jeg pleier å stable de ferdigstekte burgere på et fat i en varm ovn til alt annet står klart. 

Disse smaker deilige drysset med smeltet smør eller litt pesto



GOD MIDDAG :-)





Etiketter: , , ,