Hide & seek muffins med bjørnebær



"Hide & Seek" muffins har vært en favoritt til min sønn helt siden han var gammel nok til å sitte på kjøkkenbenken og rør i deigen. Disse godesakene er inspirert av en oppskrift fra  Pretend Soup - en kjempesøt og lettlest kokebok for barn av Mollie Katzen.

Jeg bytter bare ut vanlig hvetemel med mer næringsrike glutenfrie meltyper og bløtlegger melblandingen natten over i hjemmelaget kefir. Jeg bruker også en liten mengde palmesukker til søtning istedenfor hvit sukker. Vi liker best å gjemme bjørnebær oppi muffins men det funker også kjempebra med både jordbær og bringebær.

Barnevennlige muffins med lite sukker, masse næring og snille mot magen. What more could you ask?

Jeg synes disse passer kjempefint oppi matpakken til snille barn (or your sweetie) på valentines dag :-)

Hide & Seek Muffins


1/2 kopp (ca 1,2 dl) sorghum
1/3 kopp (0,8 dl) hirsemel
1/3 kopp quinoamel
1/2 kopp jyttemel original
2,5 dl kefir eller yoghurt laget av fersk melk, kokosmelk, nøttemelk, osv.

2 økologiske egg
1/4 kopp (0,6 dl) palmesukker
1/2 ts havsalt
1/2 ts vanilje ekstrakt
4 ss smeltet smør eller kokosolje

2 ts gluten- og aluminiumsfri bakepulver
1/2 ts natron


Noen hele bjørnebær, jordbær eller bringebær (fersk eller frossen)

Bland sammen sorghum, hirsemel, quinoamel, og jyttemel i en stor bakebolle. Tilsett kefir eller yoghurt og bland godt. Dekk bollen med en klede og la blandingen stå ved romtemperatur natten over eller gjerne i et døgn.


Tilsett egg, palmesukker, salt, vanilje og smeltet smør og bland godt. Rør inn bakepulver og natron  helt til slutt.



Bruk muffinspapirer eller smør formene godt med kokosolje eller smør. Fyll ca 1/3 med deig. 



Rull bjørnebærene i litt palmesukker og plasser de midt på hver muffin. Trykk de litt ned og ha ca 1ss deig oppå. Dette synes barna er artig å gjøre selv!


Stekes i 15-20 minutter ved 190 grader

XXOO :-*


Etiketter: ,