Glutenfrie quinoa-mais muffins med rips
Er det ikke herlig med bærsesong? Det kribler i mine fingre på denne årstiden og jeg blir helt manisk - blåbær! bringebær! tyttebær! solbær! stikkelsbær! Og de fleste er til og med gratis i skogen!! 

Jeg er så heldig som også får plukke hos en snill venninne som har digre bærbusker i hagen sin. Disse er rett og slett dryppende med rips og solbær. Kan livet bli bedre?

Rips er jo proppfulle med blant annet C vitamin og fiber - masse naturlig næring her, ja! Jeg tror nok de aller fleste ripsbærene her til lands havner oppi saftkokeren eller i en kasserolle for å bli til gelé. Selv foretrekker jeg ripsene au naturel med alle sine næringsstoffene og syrlighet intakt. Rett i fryseren går de slik at de kan brukes utover året i f.eks. smoothies, pannekaker eller disse deilige og næringsrike glutenfrie muffins.

UT OG PLUKK!!


Quinoa-mais muffins med rips


2,5 dl quinoamel
2,5 dl glutenfri maismel
2,5 dl kefir eller yoghurt 

2 ss glutenfri bakepulver
1 ts havsalt
0,5 dl rå honning eller lønnesirup
6 ss virgin kokosolje eller smør (eller en blanding)
2 økologiske egg
2-3 dl ripsbær (fersk eller frossen)

Bland quinoamel og maismel med kefir/yoghurt i en stor glass eller tre bakebolle. Dekk bollen med f.eks. et klede og la dette stå natten over eller minst 7 timer for å bryte ned antinæringstoffer i melet. (Blandingen er nokså tørr).


Smelt smør/kokosolje og honning over et vannbad og pisk sammen med eggene. Bland dette med melblandingen, salt og bakepulveret. Rør ripsbærene litt forsiktig inn til slutt.Ha oppi muffinsformene og stek midt i ovnen ved 190 grader i ca 20-25 minutter
Hvordan bruker du ripsbær?


Tilpassing for PKU


40 g maismel
70 g lavprotein mel (vi bruker Loprofin)
2 ts bakepulver
1/4 ts havsalt
1 tsp egg erstatning pulver (vi bruker Orgran No Egg)

2-3 ss rå honning eller lønnesirup
0,5 dl virgin kokosolje eller smør
1,5 dl rismelk / PKU melk / pro zero
ca 80g ripsbær

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. 

Smelt smør/olje og honning over et vannbad og pisk sammen med melk. Bland dette med melblandingen og ha ripsbærene oppi til slutt.

Ha oppi muffinsformer og stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-18 minutter.

Denne oppskriften er til 6 muffins og gir totalt 170mg fenylalanin. Mengden kan gjerne dobles :-)
Etiketter: , , ,