Glutenfrie quinoa-mais muffins med rips




Er det ikke herlig med bærsesong? Det kribler i mine fingre på denne årstiden og jeg blir helt manisk - blåbær! bringebær! tyttebær! solbær! stikkelsbær! Og de fleste er til og med gratis i skogen!! 

Jeg er så heldig som også får plukke hos en snill venninne som har digre bærbusker i hagen sin. Disse er rett og slett dryppende med rips og solbær. Kan livet bli bedre?

Rips er jo proppfulle med blant annet C vitamin og fiber - masse naturlig næring her, ja! Jeg tror nok de aller fleste ripsbærene her til lands havner oppi saftkokeren eller i en kasserolle for å bli til gelé. Selv foretrekker jeg ripsene au naturel med alle sine næringsstoffene og syrlighet intakt. Rett i fryseren går de slik at de kan brukes utover året i f.eks. smoothies, pannekaker eller disse deilige og næringsrike glutenfrie muffins.

UT OG PLUKK!!


Quinoa-mais muffins med rips


2,5 dl quinoamel
2,5 dl glutenfri maismel
2,5 dl kefir eller yoghurt 

2 ss glutenfri bakepulver
1 ts havsalt
0,5 dl rå honning eller lønnesirup
6 ss virgin kokosolje eller smør (eller en blanding)
2 økologiske egg
2-3 dl ripsbær (fersk eller frossen)





Bland quinoamel og maismel med kefir/yoghurt i en stor glass eller tre bakebolle. Dekk bollen med f.eks. et klede og la dette stå natten over eller minst 7 timer for å bryte ned antinæringstoffer i melet. (Blandingen er nokså tørr).


Smelt smør/kokosolje og honning over et vannbad og pisk sammen med eggene. Bland dette med melblandingen, salt og bakepulveret. Rør ripsbærene litt forsiktig inn til slutt.



Ha oppi muffinsformene og stek midt i ovnen ved 190 grader i ca 20-25 minutter




Hvordan bruker du ripsbær?


Tilpassing for PKU


40 g maismel
70 g lavprotein mel (vi bruker Loprofin)
2 ts bakepulver
1/4 ts havsalt
1 tsp egg erstatning pulver (vi bruker Orgran No Egg)

2-3 ss rå honning eller lønnesirup
0,5 dl virgin kokosolje eller smør
1,5 dl rismelk / PKU melk / pro zero
ca 80g ripsbær

Bland de tørre ingrediensene sammen i en bakebolle. 

Smelt smør/olje og honning over et vannbad og pisk sammen med melk. Bland dette med melblandingen og ha ripsbærene oppi til slutt.

Ha oppi muffinsformer og stek midt i ovnen ved 200 grader i 15-18 minutter.

Denne oppskriften er til 6 muffins og gir totalt 170mg fenylalanin. Mengden kan gjerne dobles :-)




Etiketter: , , ,