Slik gjør du...
Fyll blenderen med det du ønsker å ha oppi din grønn juice. (Her brukte jeg grønnkål, løvetannblad, brennesle, persille, fersk ingefærrot, eple, sitron, agurk og selleri).
Tilsett litt vann slik at alt går rundt og du får en fin flytende konsistens.
Slik ser det ut etter en god runde i blenderen:
Legg nøttemelksposen (eller en nyonstrømpe) i en bolle eller mugge og hell alt sammen oppi.
Da løfter du posen/strømpen og lar væsken renne av. Klem posen forsiktig for å skvise ut mest mulig av juicen. Pulp (fiberen) kan du enten hive i komposten eller bruke til noe annet. Jeg sparer den til mandelkjeks som jeg lager i min matdehydrator. Une har også en fin oppskrift på pulpburgere her!
Fersk juice skal aller helst drikkes med en gang men kan oppbevares i opptil 1 døgn i kjøleskapet. Velg et glass med lufttett lokk av passe størrelse slik at du har minst mulig luft på toppen. Grønnsaksjuice vil nemlig oksidere ganske raskt.
Skål!